Piemērs Bībeles studiju metodei – Pāvila vēstule Filemonam, atslēgas #1 & #2

Lai parādītu praktiski, kā iespējams veikt Bībeles studiju, izmantojot Atslēgas auglīgai Bībeles studijai, lietosim Pāvila vēstuli Filemonam. Šī ir samērā īsa vēstule, ar samērā skaidru teoloģiju, un ar šo vēstuli ir viegli sākt praktizēt šo induktīvo Bībeles studiju metodi. Piemērā tiek izmantots Bībeles jaunais tulkojums (2012. gads, Latvijas Bībeles biedrība).

Tātad, lai uzsāktu Bībeles studiju, sākam ar pirmo atslēgu – lūgšanu. Tagad veltī pāris minūtes, lai nomierinātu savu prātu un lūgtu Svētā Gara palīdzību. Piemērotas Rakstu vietas lūgšanai atrodamas pie Atslēgas #1.

Tad nāk nākošais solis jeb otrā atslēga – izlasi. Atver Pāvila vēstuli Filemonam un izlasi visu uzreiz, vēlams skaļi. Ja nepieciešams, izlasi vēlreiz, un mēģini atbildēt uz diviem jautājumiem, kas minēti pie Atslēgas #2. Kad esi atbildējis uz jautājumiem par sarakstīšanas iemeslu un galveno domu, lasi tālāk.

Atbildot uz minētajiem diviem jautājumiem:

  • Kāpēc grāmata rakstīta? – Atbilde atrodama vēstules 10. pantā, kur Pāvils raksta: “tevi lūdzu par Onesimu, manu dēlu, kam būdams važās, esmu kļuvis par tēvu.” Šī vēstule ir rakstīta kā lūgums, lai Filemons pieņemtu atpakaļ Onesimu, kuru Pāvils sūta.
  • Kāda ir grāmatas galvenā doma jeb par ko tā ir? – Cik var saprast no teksta lasot, grāmata ir par piedošanu, par uzņemšanu atpakaļ, arī tad, ja izdarīts kas slikts, par žēlastības parādīšanu otram.

Tālāk dodamies uz nākošo, trešo atslēgu – novēro (turpinājums sekos).

Autors: misija

Šo vietni uztur starptautiskā kristīgā misijas organizācija "Jaunatne ar Misiju". Šīs vietnes materiāli ir ņemti no JAM organizētās Bībeles studiju skolas, kas ir intensīvs 12 nedēļu klātienes kurss. Tajā var studēt, ja ir pabeigta JAM Kristus mācekļu skola. Sīkāka informācija: www.ywam.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *